Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxbiffar med fetaostkräm och sallad

Laxbiffar med fetaostkräm och sallad. Lite grovkornig senap i biffarna ger dem en smakskjuts.

Laxbiffar med fetaostkräm och salladLaxbiffar med fetaostkräm och salladLaxbiffar med fetaostkräm och sallad
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600laxfilé- utan skinn
  • 1ägg
  • 2 mskgrovkornig senap- eller dijonsenap
  • 1 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 2 mskolivolja

Fetakräm

  • 150 gfetaost
  • 150 gnaturell färskost

Sallad

  • 1gurka
  • 400 gkörsbärskvisttomater
  • 0,5 knipparädisor
  • 100 gsalladsmix
  • 2,5 mskolivolja
  • 1 mskvit balsamvinäger
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 2avokador

Tillbehör

  • lantbröd

Gör så här

  1. Skär laxen i bitar. Lägg lax, ägg, senap, salt och peppar i en mixerskål och mixa till en färs. Forma färsen till små biffar med vattensköljda händer.

  2. Fetakräm: Mixa feta och färskost till en slät kräm.

  3. Sallad: Hyvla gurkan, gärna på mandolin. Halvera tomaterna. Ansa och skiva rädisorna. Vänd ihop grönsaker och salladsmix med olja, vinäger, flingsalt och peppar. Gröp ur och skiva avo­kadon.

  4. Stek biffarna i olja på medel­värme i en stekpanna ca 5 min.

  5. Skär brödet i skivor. Grilla gärna skivorna i en het grillpanna. Lägg bröden på tallrikar och bred på fetakrämen. Servera med lax­biffar, sallad och avokado.

Vad tyckte du om receptet?