Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxbiffar med citron- och gurksallad

Lättlagat och fräscht med lax!

Laxbiffar med citron- och gurksallad
Laxbiffar med citron- och gurksallad
Laxbiffar med citron- och gurksallad
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 600 gskinn- laxfilé utan och ben
  • 1ägg
  • salt
  • 0,51 dlgrädde
  • 2 tskfänkålsfrö

Sallad

  • 1silverlök
  • 1 knipparädisor
  • 1gurka
  • 2 krukordill
  • 1citron- skalet
  • 0,5vitlöksklyfta
  • 2 dlgräddfil
  • salt
  • olivolja

Till servering

  • potatis- kokt

Gör så här

  1. Dela laxen i mindre bitar och lägg i en matberedare med kniv. Blanda kort. Tillsätt ägget och strö över salt. Blanda kort, häll i grädden och blanda igen. Smeten ska inte vara slät, den får gärna ha lite större bitar.

  2. Klicka ut biffarna med sked på ett fat. Mortla fänkålsfrön och strö dem över på ovansidan av biffarna. Förbered hit.

  3. Sallad: Skär löken tunt med mandolin och lägg i en stor skål. Dela rädisorna i klyftor, skär gurkan i bitar och hacka dillen. Lägg i skålen och riv över citronskal och vitlök. Klicka över gräddfil och vänd ner. Smaka av med salt och ringla över lite olivolja.

  4. Lägg biffarna med fänkålsfröna nedåt i stekpannan och stek biffarna i olivolja 1,5–2 minuter på varje sida tills de fått en fin gyllenbrun färg. Servera direkt med kokt potatis och salladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök