Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lättlagat och fräscht med lax!
Dela laxen i mindre bitar och lägg i en matberedare med kniv. Blanda kort. Tillsätt ägget och strö över salt. Blanda kort, häll i grädden och blanda igen. Smeten ska inte vara slät, den får gärna ha lite större bitar.
Klicka ut biffarna med sked på ett fat. Mortla fänkålsfrön och strö dem över på ovansidan av biffarna. Förbered hit.
Sallad: Skär löken tunt med mandolin och lägg i en stor skål. Dela rädisorna i klyftor, skär gurkan i bitar och hacka dillen. Lägg i skålen och riv över citronskal och vitlök. Klicka över gräddfil och vänd ner. Smaka av med salt och ringla över lite olivolja.
Lägg biffarna med fänkålsfröna nedåt i stekpannan och stek biffarna i olivolja 1,5–2 minuter på varje sida tills de fått en fin gyllenbrun färg. Servera direkt med kokt potatis och salladen.
Recept från Mitt kök