Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxbiffar

Det är hur enkelt som helst att göra egna laxbiffar. Wasabi, den japanska pepparroten, lime och purjolök ger god smak till såsen. Servera med sesamrostad sötpotatis.                    4 portioner

Laxbiffar
Laxbiffar
Laxbiffar
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 glaxfilé- utan skinn
  • 0,5gul lök
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 1 litetägg
  • 0,5 dlkoriander- hackad
  • smör- till stekning

Till servering

  • sötpotatis- sesamrostad
  • wasabi
  • limeklyftor

WASABISÅS

  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 3 mskmajonnäs
  • 1 tskwasabi
  • lime- rivet ska av 1
  • 3 mskpurjolök- strimlad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Mixa laxen grovt i matberedaren.

  2. Skala och finhacka löken.

  3. Blanda laxfärs, lök, salt, peppar, ägg och koriander. Forma färsen till 8 biffar.

  4. Stek biffarna i smör, cirka 4 minuter på varje sida.

  5. Blanda ingredienserna och smaka av med salt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök