Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxbakelser med färskost och räkor

Lax- och räkbakelser är fräscha bakelser fyllda med havets läckerheter. Riktigt gott till påsklunchen, midsommarbuffén – eller som förrätt till en middag. Lika vackert som gott!

Laxbakelser med färskost och räkorLaxbakelser med färskost och räkorLaxbakelser med färskost och räkor
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 18 skivorlandgångsbröd

Fyllning 1

  • 250 glax- varmrökt
  • 150 gfärskost- naturell
  • 2 dldill- hackad
  • 0,5 dlpurjolök- hackad
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 mskpepparrot- riven
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Fyllning 2

  • 1 dlcrème fraiche
  • 1,5 dlgurka- inlagd, hackad
  • 2 mskgräslök- hackad
  • 1 mskkapris- hackad
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 600 gräkor- med skal
  • 2 dlyoghurt- turkisk
  • 100 gtångkaviar- röd
  • smörgåskrasse

Gör så här

  1.  Stansa ut 18 rundlar ur brödskivorna.

  2. Fyllning 1: Rör ihop alla ingredienser.

  3. Fyllning 2:Rör ihop alla ingredienser.

  4. Bred på fyllning 1 på sex brödrundlar. Lägg på med en skiva bröd och bred på fyllning 2. Lägg på de sista brödskivorna.

  5. Garnering: Skala räkorna. Fördela yoghurten på toppen av bakelserna och garnera med räkor, kaviar och krasse.

  6. Recept Elin Carleke, Hembakat

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer:

Goda ägghalvor med lax

5 enkla och snabba recept med sill

Lammstek till påsk