Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxbakelse med kräftor

Lyxig laxbakelse som passar på en buffé såväl som till förrätt.

Laxbakelse med kräftor
Laxbakelse med kräftor
Laxbakelse med kräftor
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 30formbröd- gärna grövre

Fyllning

  • 1 burkkräftstjärtar- 350-400 g
  • 200250 gvarmrökt lax
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 dlmajonnäs
  • 1 dldill- hackad
  • 0,5 tskcitronpeppar
  • flingsalt

Garnering

  • 2 dlmajonnäs- cirka
  • 10 skivorkallrökt lax- stora,400 g
  • 100150 gkräftstjärtar
  • löjrom- cirka 100 g
  • citron
  • dill

Gör så här

  1. Låt kräftorna rinna av noga. Hacka kräftor och lax. Blanda ingredienserna till fyllningen och smaka av med salt.

  2. Ta ut rundlar av formbrödet, cirka sju centimeter i diameter, med hjälp av ett mått eller glas.

  3. Fördela hälften av fyllningen på 10 av brödrundlarna. Lägg på bröd och lägg på resten av fyllningen. Avsluta med bröd.

  4. Bred ett tunt lager majonnäs på ovansidan och runt bakelsens kanter. Plasta in och låt bakelserna vila över natten i kylen så att brödet blir saftigt.

  5. Vid servering: Täck bakelsernas kanter med rökt lax. Garnera med kräftor, löjrom, citron och dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök