Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax stroganoff – enkelt recept på krämig gryta

Lax stroganoff är en ny, innovativ rätt. Alla gillar korv stroganoff och det finns många varianter, även för dem som inte äter korv.  Använd gärna fryst lax i portionsbitar som ofta är utan skinn och går snabbt att tina och skära i bitar.

Lax stroganoff – enkelt recept på krämig grytaLax stroganoff – enkelt recept på krämig grytaLax stroganoff – enkelt recept på krämig gryta
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 2schalottenlökar
  • 1 dlpersilja
  • 2 msktomatpuré
  • 2 tskdijonsenap
  • 1 tskpaprikapulver
  • 1 tskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 1 dlcrème fraiche
  • smör
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 3 dlris
  • 50 gsallad- per person

Gör så här

  1. Skär fisken i stora tärningar och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Skala och finhacka löken. Finhacka persiljan. Bryn fisktärningarna i 1 msk smör. De ska inte bli genomstekta utan bara lätt brynta. Ta upp dem på ett fat. Fräs löken i stekpannan.

  2. Rör ner tomatpuré, senap och paprikapulver i pannan, låt fräsa ca 2 min. Blanda majsstärkelsen med 2 dl vatten och häll ner det och crème fraiche i pannan. Koka upp under omrörning och låt sjuda på svag värme ca 5 min.

  3. Lägg ner fiskbitarna och sjud dem i såsen tills de är klara, ca 5 min. Strö över persilja och servera med ris och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer: 

10 rätter som passar perfekt i matlådan

8 superenkla pastarätter att laga till middag

Enkel kycklinggryta med curry