Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax- & stiltonterrin


Det behövs bara tre ingredienser­ till den eleganta terrinen.

Lax- & stiltonterrin

Lax- & stiltonterrin

Lax- & stiltonterrin

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 300400 glax- skivad rökt
  • 250 gstiltonost
  • 250 gkesella

Till servering:

  • grönsallad- till exempel röd mangold och machésallad
  • bröd- rostat mörkt

Gör så här

  1. Klä en liten, avlång form, cirka 10 × 20 centimeter, med plastfolie. Täck botten och sidor med lax. Låt skivorna hänga lite över kanten.

  2. Mosa ost och kesella. Packa ostkrämen­ i formen. Slå försiktigt i formen så att ostkrämen fördelas jämnt.

  3. Vik över laxen som hängt över kanten­. Dra åt med folien och pressa försiktigt till terrinen.

  4. Låt terrinen stå till sig i kylen minst 10 timmar. Skär i skivor vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök