Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ugn: 225 grader, grill
Gör först såsen. Skala och skär jordärtskockorna i bitar. Skala och hacka löken. Skär fänkålen i bitar. Skala vitlöken. Fräs grönsakerna i en gryta, 3 minuter.
Tillsätt vin, vatten, kycklingfond, grädde och mjölk. Koka upp och sjud grönsakerna mjuka, 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Mixa såsen skummig med en mixerstav vid servering.
Tvätta musslorna i rinnande kallt vatten, kontrollera att de lever och håller sina skal slutna. Knacka på öppna musslor, om de inte sluter skalen så släng dem. Släng även bort musslor med trasigt skal.
Lägg musslorna i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö på lite havssalt. Grilla under grillelementet i ugnen, 225 grader, cirka 6 minuter, tills de öppnar sig.
Dela squashen i 5 centimeter långa bitar och skär i klyftor. Hetta upp 1 msk smör och 2 msk vitt vin i en kastrull, lägg i squashbitarna och vänd runt cirka 2 minuter. Salta och peppra.
Tärna laxköttet smått. Lägg ett mått i djupa tallrikar och tryck ner laxköttet i måttet. Ta bort måttet försiktigt.
Arrangera musslor och squash runt laxen. Skala stjärten på kräftorna och lägg en på varje tallrik. Slå försiktigt såsen runtom. Garnera med dill.
Recept från Mitt kök