Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rimmad lax i en tartar kan bli en favorit på julbordet!
Rimmad lax: Dela laxen i två bitar. Blanda salt och socker. Gnid in laxfilébitarna med blandningen.
Lägg ihop laxbitarna och slå in i bakplåtspapper till ett paket. Lägg paketet i en form eller på ett fat med kant. Fisken är färdiggravad efter 1-2 dygn. Vänd laxpaketet 2-3 gånger under gravningen.
Tartar: Skär laxen i små bitar. Hacka räkorna. Skala och finhacka löken.
Blanda ihop lax, räkor, lök, forellrom och persilja. Vispa ihop ingredienserna till såsen i en bunke. Ringla den över lax- och räkblandningen.
Fördela tartaren i små serveringslas. Garnera med rommen och citronskivan delad i små bitar.
Recept från Mitt kök