Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Curry, blomkål, crème fraiche och lax är oemotståndligt gott i en soppa. Prova du också! Man kan förbereda soppan någon dag i förväg och tillsätta laxen och räkorna när man värmer den.
Tvätta och skär purjolöken i fina skivor. Dela blomkålshuvudet i buketter som du sedan delar i halvor. Skala och skär moroten i skivor.
Fräs purjolöken i smör eller margarin i en gryta, tänk på att purjolök lätt bränner vid. Tillsätt blomkål, morot, curry, spiskummin och låt det fräsa med en stund.
Tillsätt vatten och buljongtärningar och låt soppan koka tills blomkålen är mjuk, det tar 20- 25 minuter. Rör ner crème fraiche och väl sköljda bönor.
Skär laxen i kuber och låt den sjuda med tills den är kokt, det tar cirka 5 minuter. Avsluta med att röra ner räkorna. Servera soppan med en klick crème fraiche och valnötsbröd.
Recept från Mitt kök