Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax- & räksoppa med orientaliska smaker

Curry, blomkål, crème fraiche och lax är oemotståndligt gott i en soppa. Prova du också! Man kan förbereda soppan någon dag i förväg och tillsätta laxen och räkorna när man värmer den.

Lax- & räksoppa med orientaliska smaker
Lax- & räksoppa med orientaliska smaker
Lax- & räksoppa med orientaliska smaker
Annika Broman

Ingredienser

  • 1purjolök
  • margarin- eller smör,att fräsa i
  • 1 litetblomkålshuvud
  • 2morötter
  • 1,5 tskcurry
  • 1,5 tskspiskummin
  • 11 dlvatten
  • 3hönsbuljongtärningar
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 litenbönor- kartong vita, cirka 115 g avrunna
  • 1 litenbönor- kartong svarta, cirka 115 g avrunna
  • 400 glaxfilé
  • 200 gräkor- skalade (eller 1/2 kg som du skalar själv)

Till servering

  • crème fraiche
  • grovt valnötsbröd

Gör så här

  1. Tvätta och skär purjolöken i fina skivor. Dela blomkålshuvudet i buketter som du sedan delar i halvor. Skala och skär moroten i skivor.

  2. Fräs purjolöken i smör eller margarin i en gryta, tänk på att purjolök lätt bränner vid. Tillsätt blomkål, morot, curry, spiskummin och låt det fräsa med en stund.

  3. Tillsätt vatten och buljongtärningar och låt soppan koka tills blomkålen är mjuk, det tar 20- 25 minuter. Rör ner crème fraiche och väl sköljda bönor.

  4. Skär laxen i kuber och låt den sjuda med tills den är kokt, det tar cirka 5 minuter. Avsluta med att röra ner räkorna. Servera soppan med en klick crème fraiche och valnötsbröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök