Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax på spenat- & svampbädd med aromsmör

Förbered paketen föregrillningen. Lägg champinjoner, spenat och salladslök på smörat

folie. Lägg den kryddade laxen ovanpå och toppa med aromsmör

Lax på spenat- & svampbädd med aromsmör
Lax på spenat- & svampbädd med aromsmör
Lax på spenat- & svampbädd med aromsmör
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 4 stgrillfolie- eller ugnsfolie, cirka 40 x50 cm
  • 2 tsksmör- mjukt
  • 12 stchampinjoner
  • 75 gbabyspenat
  • 4 stsalladslökar
  • 4 stlaxfilé- färsk,à 175 g
  • 2 tskflingsalt
  • 0,5 tskcitronpeppar
  • 1 stlime- rivet skal
  • dill

Aromsmör

  • 100 gsmör- mjukt
  • 1 stlime- rivet skal
  • 1 stvitlöksklyfta- riven
  • 2 mskpersilja- hackad
  • salt
  • peppar

Servera med

  • potatis- kokt
  • lime

Gör så här

  1. Smöra foliearken på mitten. Dela champinjonerna i fyra delar och lägg dem tillsammans med en näve av babyspenaten och skivad salladslök på mitten på arken. Lägg laxfilébitarna ovanpå.

  2. Salta och krydda med citronpeppar, limeskal och dillvippor.

  3. Blanda samman smör, limeskal, vitlök, persilja i en skål. Vispa aromsmöret med elvisp så att det blir fluffigt. Klicka eller spritsa en klick av smöret på laxen.

  4. Vik ihop paketen och grilla på utegrillen, cirka 15 minuter. Servera med kokt potatis och lime.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök