Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gott recept på lätt krispiga potatisskivor med rökt lax och en örtig sås med smak av ingefära. Vattenkrasse är gott med sin pepprighet men ibland svårt att få tag på, ett bra alternativ är smörgåskrasse.
Sätt ugnen på 200° och gärna varmluft. Skölj potatisarna väl och skär dem i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olja. Strö över 2 krm salt och peppar. Ugnsbaka mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna på plåten.
Dela laxen i mindre bitar. Blanda crème fraiche, gräslök, ingefära, honung och 1 krm salt.
Lägg laxen på potatisskivorna och klicka lite av såsen på laxen. Mal över lite peppar och garnera med vattenkrasse.