Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax-ossobuco

Recept på lax-ossobuco. Här köper vi färdigfiléad lax men man kan också köpa en hel bit som ofta blir lite billigare.

Lax-ossobuco
Lax-ossobuco
Lax-ossobuco

Ingredienser

  • 500 glaxfilé- skinn- och benfri
  • 2gula lökar
  • 1morot
  • 100 grotselleribit
  • 2 msksmör
  • 400 gtomater- hela i burk
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 1 tsktimjan
  • 0,5citron- pressad saft

Gremolata

  • 1citron- rivet skal
  • 1 dlpersilja- hackad
  • 2vitlöksklyftor- finhackade

Tillbehör

  • ris- kokt

Gör så här

  1. Skala och klyfta löken. Skala och tärna morot och selleri.

  2. Fräs grönsakerna i smör i en gryta. Häll på tomaterna med sitt spad och smula i buljongtärning. Smaksätt med peppar, timjan och citronsaft.

  3. Låt allt koka på svag värme under lock 10-15 minuter.

  4. Gremolata: Blanda citronskal, persilja och vitlök.

  5. Skär laxen i bitar. Stek den i smör i en stekpanna.

  6. Lägg upp den på ett fat, häll över tomatsåsen och strö över gremolata. Servera med ris.

Vad tyckte du om receptet?