Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax- och rotfruktspytt

Använd dina favoritgrönsaker och skär ner dem till en god pytt! Dessutom ett perfekt sätt att ta tillvara på rester.

Lax- och rotfruktspytt
Lax- och rotfruktspytt
Lax- och rotfruktspytt
JENNY GRIMSGÅRD

Ingredienser

  • 600 glaxfilé- skinn- och benfri
  • 0,5 kgfärskpotatis- cirka
  • 23morötter
  • 1majskolv- färsk
  • 1 knippagröna sparrisar- cirka 200 g
  • 1rödlök
  • 0,5zucchini- gul
  • smör
  • 1 tsksalt
  • 2 krmpeppar
  • dill- färsk

Sås

  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 23 mskpepparrot- riven färsk
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar

Gör så här

  1. Dela majskolven i mindre bitar. Koka potatisen med skalet på tills de är nästan klara, lägg i majsen när 5-10 minuter återstår. Häll av vattnet, låt svalna.

  2. Skär potatis, lax och sparris i bitar. Hacka löken grovt. Skär zucchinin i tärningar. Fräs sparris och lök i smör i en rymlig stekpanna cirka 5 minuter. Tillsätt potatis, zucchini och majs efter halva tiden.

  3. Stek laxen i smör i en annan stekpanna cirka 3 minuter. Blanda ner laxen i pytten. Smaksätt med salt och peppar.

  4. Blanda ihop ingredienserna till såsen och servera den tillsammans med ­pytten. Garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök