Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax- och räkspett med lime och het thaisoppa

Istället för att stoppa fisken i soppan kan du servera den bredvid på läckra spett

Lax- och räkspett med lime och het thaisoppa
Lax- och räkspett med lime och het thaisoppa
Lax- och räkspett med lime och het thaisoppa
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 400 glaxfilé
  • 150 gräkor- MSC-märkta
  • 1lime
  • 0,5 dlchilisås- sweet
  • salt

Thaisoppa

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2citrongrässtjälkar
  • 2 tskingefära- riven
  • olja- till stekning
  • 5 dlvatten
  • 1kycklingbuljong- tärning
  • 4 dlkokosmjölk
  • 1lime
  • 1 tskcurrypasta- grön (eller mer om man gillar starkt)
  • evsalt

Till servering

  • koriander- färsk
  • 2 dlturkisk yoghurt

Gör så här

  1. Skär laxen i lagom stora kuber och skala räkorna. Lägg i en skål och blanda runt med saften från limen, chilisås och lite salt. Låt gärna stå en stund i kylskåp och dra i marinaden.

  2. Hacka lök och vitlök och strimla citrongräset. Fräs allt i några matskedar olja tillsammans med ingefäran. Tillsätt vatten och smula ner buljongtärningen, låt allt koka ihop i cirka 15 minuter.

  3. Sila bort alla bitar och tillsätt kokosmjölk, saften från en lime och currypasta. Smaka av med salt. Låt allt sjuda en stund.

  4. Trä fiskbitarna och räkorna på spett och grilla på utegrillen eller

  5. i ugnen i 8 10 minuter beroende på hur stora fiskbitarna är.

  6. Servera spetten till den varma soppan. Lägg i en klick yoghurt och toppa med färska korianderblad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök