Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lax- och räksmörgåstårta är en klassisk smörgåstårta som ska garneras strax före servering. Servera direkt.
Laxfyllning: Skär laxen mindre bitar. Mixa den tillsammans med färskosten till en kräm. Krydda med peppar.
Räkfyllning : Skala och hacka räkorna. Hacka laxen. Skala och hacka ägg och lök. Blanda räkor, lax, ägg och lök med majonnäs och dill. Krydda med salt och peppar.
Bred laxfyllning på tre brödrundlar och räkfyllning på två. Varva lax- och räkbröden och lägg den sista bröd-rundeln överst.
Spritsa majonnäsen tunt på kanterna och på det översta brödet. Bred sedan ut den med en palett.
Forma laxskivorna till rosor. Skala räkorna. Skala ägget och skär det i klyftor. Ansa och halvera rädisorna.
Garnera smörgåstårtan med lax, räkor, ägg, rädisor och dill. Sätt ärtskott på sidorna och servera.