Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lax- och räkdumplings i chilibuljong läggs i en mustig buljong med fräsch smak av citrongräs. Den kinesiska chinkiangvinägern kan bytas ut mot risvinäger.
Skär laxen i små tärningar och hacka räkorna. Ansa och finstrimla salladslöken. Blanda lax, räkor, salladslök, riven ingefära och soja.
Fyll varje degark med 1 msk fyllning. Fukta kanten med lite vatten och nyp ihop degen i små veck. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper som pudrats med vetemjöl så att dumplingarna inte klibbar fast på underlaget. Ställ kallt tills de ska ångas eller frys in dem styckvis.
Ånga dumplingarna i en bambukorg eller ånginsats på ett mindre galler. Lägg smörgåspapper eller några blad salladskål under för att de inte ska klibba fast.
Chilibuljong: Krossa citrongräset mot skärbrädan och skär det i sneda bitar, det ska inte ätas. Koka upp buljong, citrongräs, vinäger, ostronsås, sesamolja och chili. Låt buljongen sjuda ca 5 min.
Skala och skär moroten i tunna strimlor. Finstrimla sockerärterna. Lägg morot, sockerärter och spenat i skålar. Lägg på dumplings och thaibasilika och häll på den heta buljongen. Strö på furikake eller sesamfrön och servera.