Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax- och räkbiffar med bacon runtom

Här smaksätter du laxbiffarna med räkor, lök och bacon. Till den här rätten behövs en matberedare.

Lax- och räkbiffar med bacon runtom
Lax- och räkbiffar med bacon runtom
Lax- och räkbiffar med bacon runtom
Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 0,5gul lök
  • 400 glaxfilé
  • 150 gräkor- skalade (cirka 1/2 kg räkor med skal)
  • 0,75 tsksalt
  • peppar
  • 1 mskpotatismjöl
  • 1 pktbacon
  • margarin- eller smör att steka i

Sås

  • 2 dlkaffegrädde- eller matlagningsgrädde
  • 200 gphiladelphia
  • 2 msksvensk senap
  • 2 tskcitron- pressad
  • salt
  • peppar

Servering

  • 250 gbroccoli
  • 1 litenpurjolök
  • avorioris- kokt eller kokt potatis
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Finfördela löken i en matberedare. Tillsätt laxfilé, räkor, salt och peppar och kör till en slät smet. Avsluta med att röra ner potatismjölet och låt smeten svälla i 5 minuter.

  2. Forma 8 biffar av fisksmeten och vira en baconskiva runt varje. Stek biffarna i margarin eller smör i en stekpanna.

  3. Blanda kaffegrädde eller matlagningsgrädde och philadelphiaost i små klickar i en kastrull. Tillsätt senap, citron, salt och peppar. Låt alltsammans småputtra några minuter under omrörning.

  4. Skär broccolin i buketter och purjolöken i breda bitar. Förväll grönsakerna i lättsaltat vatten i några minuter. Servera laxbiffarna med sås, ris, kokta grönsaker och citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök