tillagning: 5 minuter i ugn: 15 minuter Aktiv tid c:a 5 minuter
Näringsvärde: 480 kcal
Fett: 32g
Protein: 24g
Kolhydrater: 21g
(Betyg: 3,9 · 288 röster)
Recept på lax- och potatisgratäng, läckert och gott. Supersnabba genvägar är skönt i vardagen. Färdig potatisgratäng, skivad kallrökt lax och dill blir en rätt som påminner om laxpudding i smaken.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
300 gkallrökt lax- i skivor, MSC- eller ASC-märkt
800 gpotatisgratäng- färdig
1 krukadill
1 dlvästerbottensost- riven
Tillbehör
175 gsalladsmix- gärna med strimlade grönsaker
1 knipparädisor
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Häll ut hälften av gratängen i en smord ugnssäker form. Fördela skivor av lax över gratängen.
Repa och finhacka dillen och strö den över laxen. Täck med resterande gratäng. Strö över osten.
Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Servera med sallad och rädisor.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,9 · 288 röster)
Få enkla och varierade middagstips - teckna dig för vårt nyhetsbrev
Matinspiration för hela veckan! Vi ger den perfekta hjälpen till dig som vill ha enkla och varierade middagstips. Här får du menyer speciellt framtagna med Allt om Mat:s provlagade recept och anpassade efter säsongens bästa råvaror.