Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax- och gräslökscanapé

Krämig färskost blandad med kallrökt lax, citron och lök, ett enkelt och gott sandwichpålägg som passar till både lunchmackan och den finare middagen.

Lax- och gräslökscanapé
Lax- och gräslökscanapé
Lax- och gräslökscanapé

Ingredienser

  • 200 gkallrökt lax
  • 1rödlök- liten
  • 1 krukagräslök
  • 0,5citron
  • 200 gfärskost- naturell
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 4 skivorkavring

garnering

  • gräslöksstrån

Gör så här

  1. Skär laxen i mindre bitar. Skala och finhacka rödlöken. Hacka gräslöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv av skalet i tunna strimlor. Pressa ut citronsaften till ca 1 msk.

  2. Blanda färskosten med lax, lök, citronsaft och citronskal. Krydda med svartpeppar.

  3. Skär bort kanterna på brödet och skär dem i 3 bitar vardera. Forma röran till ägg med en varm sked och lägg dem på bröden. Garnera med gräslök.

Vad tyckte du om receptet?