Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax och broccoli på en plåt med krämig ingefärssås

En snabblagad och enkel rätt där lax och broccoli tillagas tillsammans. Den är god som den är men kan även serveras med t ex ris eller något annat gryn.

Lax och broccoli på en plåt med krämig ingefärssåsLax och broccoli på en plåt med krämig ingefärssåsLax och broccoli på en plåt med krämig ingefärssås
Lax och broccoli tillagad på en plåt. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 700 glaxfilé- färsk, MSC-märkt
  • 1 mskolivolja- + 1 msk
  • 0,5 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 1 krmnymald svartpeppar- + 1 krm
  • 400 gbroccoli

Ingefärssås

  • 1 dlcrème fraiche
  • 0,5 dlmajonnäs
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 1 tskingefära- riven
  • 1 tskhonung
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i portionsbitar. Gnid in dem med 1 msk olja och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Skär eller bryt broccolin i -mindre buketter. Blanda den med 1 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg broccolin runt om laxen.

  3. Tillaga lax och broccoli mitt i ugnen i 12–15 min.

  4. Ingefärssås: Blanda crème fraiche och majonnäs. Skala och pressa i vitlöken och tillsätt ingefära och honung. Krydda med salt.

  5. Servera lax och broccoli med ingefärssås.

Vad tyckte du om receptet?