Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax med wasabisås och rom

Recept på lax med wasabisås och rom. Stek gärna laxen och gör såsen dagen innan. Lax och sås ska serveras kalla.

Lax med wasabisås och rom
Lax med wasabisås och rom
Lax med wasabisås och rom
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1 kglaxfilé- färsk urbenad
  • 1,5 tsksalt
  • 1 tsknymald svartpeppar
  • 1 tskrosépeppar

Wasabisås

  • 2 dlmajonnäs- gärna Hellmann’s
  • 3 dlcrème fraiche
  • 1 mskwasabi
  • 1 tskhonung
  • 1 tskrosépeppar
  • 1 krmnymald svartpeppar

Garnering

  • 1 burkrom- valfri (80 g)
  • 0,5 krukakoriander
  • 1 tskrosépeppar
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 10limeklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Krydda fisken med salt och peppar. Smula över rosépeppar. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Tillaga mitt i ugnen till 65° innertemperatur, beräkna ca 25 min. Ta ut och låt laxen kallna. 

  3. Sås: Rör ihop alla ingredienser.

  4. Klicka lite av såsen på laxen och toppa med rom, koriander, rosépeppar och svartpeppar. Servera limeklyftor till laxen tillsammans med resten av såsen.

Vad tyckte du om receptet?