Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax med ugnsrostade rödbetor, fetaost & tomat

Lax med ugnsrostade rödbetor, fetaost & tomat
Lax med ugnsrostade rödbetor, fetaost & tomat
Lax med ugnsrostade rödbetor, fetaost & tomat
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 2 bitarlax- (helst med skinn)
  • olivolja- (citronsmak)
  • flingsalt
  • citronpeppar
  • 0,5 kgrödbetor- färska
  • 0,5 burkcocktailtomater
  • 0,5 pktfetaost
  • 25 gpinjenötter
  • 1 mskhonung
  • 1 mskolivolja
  • 56basilikablad
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Servera med

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Koka rödbetorna med skal i lättsaltat vatten i 25 minuter.

  3. Lägg laxbitarna med skinnsidan nedåt i en smörad ugnsform. Smörj in laxen med olja och salta och krydda med citronpeppar. Vänta ett tag med att stoppa in dem i ugnen.

  4. När rödbetorna är klara, skölj dem i kallt vatten och skala med en vanlig bordskniv. Skär dem sedan i mindre bitar och lägg i en annan smörad ugnsform.

  5. Halvera tomaterna och lägg även dem i ugnsformen med rödbetorna. Smula fetaosten över och strö över pinjenötterna. Ringla över olja och honung och krydda med flingsalt och peppar.

  6. Sätt in båda formerna i ugnen i 15 minuter. Strö basilikabladen över grönsakerna.

  7. Servera laxen med grönsakerna och salladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök