Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax med svamp och quinoa

Quinoa innehåller mycket protein, är rikt på vitaminer, mineraler och andra nyttiga näringsämnen och har en låg fetthalt. 

Lax med svamp och quinoaLax med svamp och quinoaLax med svamp och quinoa
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 1,5 tskcitronpeppar
  • 2 dlquinoa
  • 200 gskogschampinjoner
  • 1rödlök
  • 1 msksmör
  • 100 gspenat
  • 1 pktcitronsås- färdig (á 2 1/2 dl)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i 4 portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med 1 tsk citronpeppar. Tillaga laxen mitt i ugnen ca 10 min.

  2. Tillaga quinoan enligt förpackningens anvisning.

  3. Ansa och skär champinjonerna mitt i tu. Skala och skär löken i tunna klyftor. Fräs svamp och lök i smöret. Tillsätt spenaten och krydda med 1/2 tsk citronpeppar.

  4. Värm såsen enligt förpackningens anvisning. Servera laxen med quinoa, svampfräs och sås.

Vad tyckte du om receptet?