Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax med surkål, sesam- och vallmofrön

Lägg en bit sesampanerad lax på en bädd av gräddkokt surkål och servera med citron. Pröva och njut!

Lax med surkål, sesam- och vallmofrön
Lax med surkål, sesam- och vallmofrön
Lax med surkål, sesam- och vallmofrön
PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 4 bitarlax- (drygt 600 g)
  • sesamfrön
  • smör- eller matolja
  • 800 gsurkål- (antingen sådan du syrat själv eller från burk)
  • 2 dlvitt vin
  • 3 dlvispgrädde
  • 1 mskvallmofrön
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skölj surkålen i kallt vatten och krama ur den.

  2. Koka upp kålen i vitt vin och grädde, krydda med vallmofrö, salt och peppar.

  3. Låt koka under lock 30 minuter, rör om då och då. Späd med vatten vid behov.

  4. Provsmaka! Om kålen känns för syrlig tillsätt lite strösocker tills den fått en balanserad smak.

  5. Häll sesamfrön på en tallrik och tryck laxskivorna mot fröna så att de fastnar.

  6. Stek sedan skivorna tills de blivit gyllenbruna.

  7. Servera laxen ovanpå surkålen, med citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök