Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Laxen marineras härligt sötsalt och serveras med sparris, inlagd gurka och len majonnäs. Fräscht! Tar ungefär 30 minuter att göra + en del väntan.
Blanda salt och strösocker. Gnid in blandningen över laxen och strö över dill och svartpeppar.
Lägg in laxen i en plastpåse och sätt in den i kylen i cirka 12 timmar, vänd den ett par gånger under tiden.
Koka upp lättsaltat vatten och lägg i sparrisen och koka ett par minuter, den ska vara genomkokt men spänstig.
Servera sparrisen direkt eller kyl ner den i iskallt vatten så håller den sig grön och fin.
Blanda ihop alla ingredienser till dillmajonnäsen i en skål.
Inlagd gurka: Rör ihop ättika, socker och vatten. Rör tills allt socker löst sig. Hyvla gurkan tunt, gärna på en mandolin, skiva löken och lägg skivorna i lagen.
Skiva upp laxen i tunna skivor och lägg på ett fat tillsammans med sparris och inlagd gurka. Garnera med dill och citronklyftor. Servera dillmajonnäsen i en skål bredvid.
Recept från Mitt kök