Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lax med ugnsbakad potatis och crème av soltorkade tomater. Den krispiga och syrliga salladen är så god ihop med den krämiga laxen. Det går bra att byta ut tomatkrämen om man önskar, prova t ex pesto eller olivkräm.
Sätt ugnen på 250°. Skrubba potatisen i ljummet vatten och skär den i klyftor. Lägg potatisen på en plåt. Ringla över 1/2 msk olja och blanda om. Strö över oregano, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 min.
Skär laxen i portionsbitar. Ta ut plåten och sänk ugnsvärmen till 175°. Skjut potatisen åt sidan och lägg laxbitarna på plåten. Krydda laxen med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar och bred över tomatkrämen. Tillaga vidare i ca 10 min tills lax och potatis är klara.
Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ut 2 msk saft. Lägg salladen i en skål och smula i osten. Ringla över 1/2 msk olja och citronsaft. Strö över citronskal, 1 krm salt och 1 krm peppar och vänd ihop.
Servera laxen med potatis och sallad.