Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax med sojavinägrett och syltad pepparrot

I detta recept har Tom använt slaget (buken) på laxen som man annars skär bort. Att servera den delen av laxen rå gör den mer smakrik.

Lax med sojavinägrett  och syltad pepparrot
Lax med sojavinägrett  och syltad pepparrot
Lax med sojavinägrett  och syltad pepparrot

Ingredienser

  • 400 glaxfilé- utan skinn och ben (som varit fryst minst 2 dygn)

Sojavinägrett

  • 1 tskchili- t ex spansk peppar finhackad röd
  • 3 msksoja- japansk
  • 3 mskrapsolja
  • 0,5 tsksesamolja
  • 2 tsklime- pressad

Syltad pepparrot

  • 100 gpepparrot
  • 1 dlättiksprit- (12 %)
  • 2 dlströsocker
  • 2 dlvatten

Garnering

  • 1avokado
  • 12dillvippor
  • 100 genokisvamp- 0,5 ask

Gör så här

  1. Skär laxen i tunna skivor. Blanda alla ingredienser till vinägretten. Häll den över laxen.

  2. Skala pepparroten och skiva den tunt med en potatisskalare. Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg pepparroten i lagen. Låt koka under lock ca 30 min. Låt kallna i lagen.

  3. Skala, kärna ur och skär avokadon i mindre bitar. Garnera laxen med pepparrot, avokado, enoki och dill.

Vad tyckte du om receptet?