Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lax med smörkokt kål och pepparrots- och dillkräm. Mjuka, milda smaker med en smakrik, pepparrotsstingig och snabblagad kräm.
Skär laxen i 4 portionsbitar. Ansa och strimla kålen. Skala och finskiva vitlöken. Häll vattnet i en låg, vid panna. Tillsätt vitlök och smör. Låt koka upp och lägg på kålen. Täck pannan med lock och låt sjuda tills kålen mjuknat, ca
10 min. Krydda kålen med 1 tsk flingsalt och peppar och rör om lätt.
Strö 1 tsk flingsalt över laxen och lägg bitarna på kålen. Täck igen och tillaga vidare 5–10 min beroende på laxens tjocklek.
Kräm: Lägg majonnäs, pepparrot, dill, salt och peppar i en skål och mixa slätt med mixerstav. Rör i yoghurten.
Lägg upp kål och lax på ett fat. Garnera med citronklyftor och dill. Servera med pepparrotskräm och bröd.