Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax med sesamfrön

Lax med sesamfrön
Lax med sesamfrön
Lax med sesamfrön

Ingredienser

  • 600 glaxfilé
  • salt
  • vitpeppar- malen
  • 1 dlsesamfrön
  • 4 mskolivolja

Rostad fänkål

  • 2fänkål
  • 0,5 dlpumpafrön
  • 1 tskhavssalt
  • svartpeppar- grovmalen

Kall gurksås

  • 1slanggurka- (grön gurka)
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1citron- rivet skal
  • salt
  • peppar- malen

Gör så här

  1. Tvätta citronen noga och riv skalet fint. Dela gurkan och skär den i 1 centimeter stora tärningar. Vispa crème fraiche hårt och blanda i citronskal och gurka. Krydda med salt och peppar. Ställ svalt till servering.

  2. Värm ugnen till 250°. Dela fänkålen och skär den i klyftor. Lägg fänkålen i en smord ugnssäker form droppa över olivolja och krydda med salt och peppar. Baka i ugnen i cirka 15 minuter.

  3. Strö över pumpafrön, havssalt och svartpeppar. Skär laxen i fyra bitar och krydda dem med salt och peppar.

  4. Häll sesamfrön på en tallrik och vänd laxen i dem. Häll olivolja i en stekpanna och stek laxbitarna cirka 5 minuter per sida. Servera sesamlaxen med rostad fänkål och en klick gurksås.

Vad tyckte du om receptet?