Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tvätta citronen noga och riv skalet fint. Dela gurkan och skär den i 1 centimeter stora tärningar. Vispa crème fraiche hårt och blanda i citronskal och gurka. Krydda med salt och peppar. Ställ svalt till servering.
Värm ugnen till 250°. Dela fänkålen och skär den i klyftor. Lägg fänkålen i en smord ugnssäker form droppa över olivolja och krydda med salt och peppar. Baka i ugnen i cirka 15 minuter.
Strö över pumpafrön, havssalt och svartpeppar. Skär laxen i fyra bitar och krydda dem med salt och peppar.
Häll sesamfrön på en tallrik och vänd laxen i dem. Häll olivolja i en stekpanna och stek laxbitarna cirka 5 minuter per sida. Servera sesamlaxen med rostad fänkål och en klick gurksås.