Recept av Charlotte Jenkinson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 24g
Protein: 33g
Kolhydrater: 28g
Lax med rotsellerigratäng serveras till laxen. Den kan serveras som en sallad eller lättstekt i lite smör om man hellre vill ha den varm. Gratängen passar fint även till stekt eller kallskuret kött.
Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva rotsellerin lövtunt. Skala och skiva potatisen ca 2 mm tjockt. Blanda rotselleri och potatis i en vid kastrull och häll över 5 dl vatten. Smula i buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min.
Blanda ner crème fraiche, timjan, 2 krm peppar och 1/2 tsk salt i kastrullen. Låt puttra utan lock ca 5 min. Häll över alltsammans i en ugnssäker form. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min, tills gratängen fått färg.
Skär laxfilén i portionsstora bitar. Strö på 1 tsk salt och stek i 1 tsk rapsolja i en stekpanna på strax över medelvärme ca 3 min på varje sida. Dra bort från värmen men låt fisken ligga kvar ca 2 min.
Servera laxen med rotsellerigratäng och spenat.
Recept av Charlotte Jenkinson