Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax med quinoa

Laxen serveras enkelt och läckert med krispig selleri, citron, kapris och quinoa med sin fina nötsmak.

Lax med quinoa
Lax med quinoa
Lax med quinoa
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 portionsbitarlaxfilé- (ca 250 g)
  • 1 dlröd quinoa- (ca 75 g)
  • 150 gstjälkselleri
  • 1 mskströbröd
  • 1citron- rivet skal + 1 msk ­saft
  • 3 mskkapris
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Torka av laxen något med hushållspapper. Strö 3/4 tsk salt på båda sidor. Låt laxen ligga medan tillbehören förbereds.

  2. Koka quinoan enligt anvisning på paketet. Ansa och strimla sellerin.

  3. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Vänd laxbitarna i ströbröd och stek dem på medelvärme ca 3 min på varje sida.

  4. Ta upp laxen ur pannan, öka ­värmen något och fräs sellerin i 1 msk olja. Tillsätt citronskalet och fräs ca 2 min. Tillsätt kapris och citronsaft. Servera laxen med ­quinoa och selleriblandningen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Ulla Karlström och Charlotte Jenkinson

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!