Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax med ostrondressing, pilgrimsmussla och avokado- och mangosalsa

Laxen kan frysas portionsvis flera dagar innan. Pilgrimsmusslor, sås och salsa görs strax före serveringen. 

Lax med ostrondressing, pilgrimsmussla och avokado- och mangosalsaLax med ostrondressing, pilgrimsmussla och avokado- och mangosalsaLax med ostrondressing, pilgrimsmussla och avokado- och mangosalsa
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 150 glaxfilé
  • 1ostron
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 mskolivolja
  • 2 krmsalt

Pilgrimsmusslor

  • 4pilgrimsmusslor- stora
  • 1 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt

Salsa

  • 1mango
  • 1avokado
  • 0,5röd chil- t ex spansk peppar
  • 1lime- pressad saft
  • 1 tskhonung- flytande
  • 2 krmsalt
  • 1 krukakoriander

Gör så här

  1. Skär laxen i mycket tunna skivor. Lägg dem omlott på 4 bitar plastfolie. Vik ihop och frys dem plant minst 2 timmar.

  2. Öppna ostronet. Mixa det med citronsaft, olivolja och salt.

  3. Sätt ugnen på 125°. Vänd pilgrimsmusslorna i olja och flingsalt. Lägg dem i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Dra bort plasten från laxbitarna och lägg den på fyra tallrikar och låt dem tina.

  5. Salsan: Skala, kärna ur och tärna mango och avokado. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda och tillsätt lime, honung och salt.

  6. Lägg upp den varma pilgrimsmusslan bredvid laxen. Fördela salsan bredvid, häll ostrondressingen över laxen och garnera med koriander.

Vad tyckte du om receptet?