Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax med örtfras

En riktig festrätt i vardagen som kan förberedas och tilllagas till många.

Lax med örtfras
Lax med örtfras
Lax med örtfras

Ingredienser

  • 3formbröd- skivor, vitt
  • 1 krukadill- eller 1 paket fryst dill (35 g)
  • 1vitlöksklyfta- skalad
  • 0,5citron- pressad saft (ca 2 msk)
  • 2 dlparmesan- riven (ca 50 g)
  • 1,5 msksmör- smält
  • 4laxfilé- skinn- och benfri, 4 bitar (à 150 g)
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Rödlöksspenat

  • 2rödlökar
  • 1 msksmör
  • 1 tskströsocker
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 150 gspenat

Tillbehör

  • potatis- pressad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Kör bröd, dill, vitlök och citronsaft i en mixer tills det blir finfördelat. Tillsätt ost och smör och kör snabbt ihop till en massa.

  3. Lägg laxbitarna i en smord ugnssäker form, salta och peppra. Fördela brödmassan på laxskivorna. Stek mitt i ugnen 15–20 min tills fisken fått fin färg. Lägg över folie för att hålla värmen.

  4. Skala och klyfta löken. Stek den på svag värme i smör. Tillsätt socker, salt och svartpeppar. Låt steka ca 10 min. Tillsätt spenaten och låt den bli varm.

  5. Servera laxen med rödlöksspenat och pressad potatis.

Vad tyckte du om receptet?