Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax med krispig chilisallad

Den finstrimlade pepparfrukten blir mindre stark när den steks krispig.

Lax med krispig chilisallad
Lax med krispig chilisallad
Lax med krispig chilisallad

Ingredienser

  • 2laxfilé- portionsbitar (à 100 g)
  • 1 msklime- pressad

SALLAD

  • 4spansk peppar (chili)- grön och röd
  • 1,5 mskingefära- färsk riven
  • 0,5 mskrapsolja

Gör så här

  1. Börja med salladen. Dela, kärna ur och finstrimla pepparfrukterna. Fräs dem och ingefära i olja tills de är krispiga, ca 5 min, och låt dem rinna av på hushållspapper.

  2. Blanda allt till såsen och låt den sjuda några minuter under omrörning.

  3. Stek laxen i samma stekpanna som pepparfrukten, ca 2 min per sida. Blanda den stekta pepparn med thaibasilika, mynta och persilja och lägg det på fisken. Pressa över limesaft.

  4. Servera fisken med salladen, potatis, sås och fikonklyftor.

Vad tyckte du om receptet?