Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 21g
Protein: 34g
Kolhydrater: 40g
Recept på lax med karamelliserad lök och dragon. Rödlök som smaksätts med vinäger och dragon är gott till lax och luftigt potatismos.
Sätt ugnen på 200°. Skala och koka potatisen mjuk. Häll av men spara kokvattnet. Mosa potatisen och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Späd moset med ca 2 dl av det varma kokvattnet.
Skala och hacka rödlök och vitlök. Stek på medelvärme i 1 msk smör ca 10 min, så att löken blir genomskinlig och karamelliserad. Häll på 1 msk vinäger och fortsätt steka ca 1 minut. Blanda ner honung och dragon.
Krydda laxbitarna med 1 tsk salt och lägg dem i en ugnssäker form. Fördela lökblandningen på laxen. Spara 1/2 dl till serveringen. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Koka sparrisbroccolin i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av.
Servera laxen med resten av lökhacket, mos och sparrisbroccoli.