Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax med hjortronsås och ljummen fänkålssallad

Lax med hjortronsås och ljummen fänkålssallad är god sommarmat. Varmrökt lax och hjortron är en klassisk kombination, här i en matig sallad.

Lax med hjortronsås och ljummen fänkålssalladLax med hjortronsås och ljummen fänkålssalladLax med hjortronsås och ljummen fänkålssallad
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 250 gvarmrökt lax
  • 1 dlhjortron
  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • 1fänkålsstånd- (ca 250 g)
  • 150 gbabyspenat

Tillbehör

  • 50 gbröd- per person
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar- nymald
  • olivolja

Gör så här

  1. Blanda hjortron och crème ­fraiche. Smaksätt med 2 krm socker och krydda med 1 krm salt och 1/2 krm peppar.

  2. Ansa och strimla fänkålen, spara eventuell fänkålsdill till garnering. Fräs den i 1 msk olja ca 5 min. Tillsätt spenaten och krydda med 1/2 tsk salt.

  3. Servera salladen till laxen med hjortronsås och bröd.

Vad tyckte du om receptet?