Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax med forellrom och mandelpotatissallad

Kocken Fredrik Erikssons recept på lax med forellrom och mandelpotatissallad. Servera gärna en en lite citronklyfta till om du vill ha lite extra syra.

Lax med forellrom och mandelpotatissallad
Lax med forellrom och mandelpotatissallad
Lax med forellrom och mandelpotatissallad

Ingredienser

  • 200 glax- filé, skinn- och benfri, gärna salmalax
  • 50 gforellrom
  • 1 knippadill

Potatissallad

  • 6potatisar- kokta, mandelpotatisar, (250 g)
  • 1 mskkapris
  • 3 mskgräslök- finskuren
  • 2 msksenap- västervikssenap eller annan söt senap
  • 1 mskrapsolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald

Garnering

  • dillkvistar
  • 1 tskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Småtärna potatisen och blanda med kapris, gräslök,senap och olja. Krydda med salt och peppar. Blanda den väl så att den blir lite krämig. Låt potatissalladen ”sätta” sig i kylen 2–3 timmar.

  2. Forma potatisen till fina ägg.

  3. Skär laxen i tunna skivor och klä potatisen. Toppa med forellrom. Garnera med dillkvistar, flingsalt och peppar och servera.

Vad tyckte du om receptet?