Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax med färskost, valnötter och fänkålssallad

Lax med färskost, valnötter och fänkålssallad är en snabb laxrätt som är både krämig och knaprig av färskost och nötter. En sallad med fänkål och äpple är gott till.

Lax med färskost, valnötter och fänkålssallad
Lax med färskost, valnötter och fänkålssallad
Lax med färskost, valnötter och fänkålssallad
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 glax- i portionsbitar
  • 50 gvalnötter
  • 100 gfärskost- gärna med salladslök eller gräslök (12 % fett)
  • 2fänkålsstånd- små, eller 1 stort
  • 1äpple- syrligt, grönt
  • 3 mskvitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • ris- eller couscous

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Gör ett snitt i laxbitarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord ugnssäker form. Strö över 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  2. Hacka valnötterna och rör samman halva mängden med färskost. Lägg 2 msk på varje laxbit. Strö över resten av valnötterna. Ugnsbaka mitt i ugnen 12–15 min.

  3. Skär fänkål och urkärnat äpple tunt, gärna med mandolin. Blanda fänkål och äpple med vinäger, 1 msk olja, 1 krm salt och 1 krm peppar. Strö eventuellt över hackad fänkålsdill. Servera med ris eller couscous.

Vad tyckte du om receptet?