Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lax med citrussalsa och nudlar. Passa på att använda citrus i mat när det är säsong. Förvara frukten i rumstemperatur då salsan gärna får vara lite rumsvarm vid servering. Vill du göra salsan lite extra lyxig kan citrusfrukterna skäras i filéer och därefter tärnas.
Salsa: Skär bort allt skal och det vita från citrusfrukterna. Skär frukten i skivor och därefter i tärningar. Lägg all citrus i en sil med en skål under och låt saften rinna av, mät saften till 1 dl.
Repa och finhacka koriandern, spara lite till garnering. Rör ihop citrusbitar med koriander, kapris, 1 msk olja och 1 tsk flingsalt.
Skär laxen i mindre bitar och strö över 1 tsk flingsalt. Stek bitarna i en medelvarm stekpanna med 1 msk olja i ca 2 min på varje sida. Låt svalna. Ta därefter bort skinnet och bryt fisken i minde bitar.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av i en sil och skölj dem lätt i vatten.
Bryn smöret i en stekpanna. Vispa ner soja och citrussaft och låt såsen koka upp.
Lägg nudlarna på ett fat och strö över lax och citrussalsa. Garnera med koriander. Servera med den varma smördressingen.
Läs också: