Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax med citrusdip

Att dippa laxbitarna i en citrussås är ett trevligt pyssel när man äter.

Lax med citrusdip
Lax med citrusdip
Lax med citrusdip

Ingredienser

  • 200 glaxfilé- skinn- och benfri
  • 2 krmsalt
  • 1 tskfänkålsfrön- krossade
  • 0,5 mskrapsolja

Citrusdip

  • 1,5 mskcitronsaft- pressad
  • 1 tsklimesaft- pressad
  • 1 tsklime- rivet skal av
  • 1 dljapansk soja

Tillbehör

  • 200 ggrönsaker- wokade
  • 1 dlbulgur- eller couscous okokt

Gör så här

  1. Citrusdip: Blanda samman citron- och limesaft med sojan. Häll upp i portionskoppar.

  2. Skär laxen i kuber. Salta, peppra och strö över fänkålsfrön. Stek dem ca 1/2 minut per sida tills de fått fin ljusbrun färg.

  3. Servera laxen med citrusdip och wokade grönsaker blandade med kokt bulgur. Ca 425 kcal, varav ca 23 g fett, 30 g kolhydrater, 24 g protein.

Vad tyckte du om receptet?