Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lättlagad lax med fräst kål och stekt bacon. Bacon och kål är en klassik smakkombination som passar utmärkt ihop med lax.
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Ansa och strimla kålen. Strimla baconet. Stek baconet i en torr stekpanna tills det fått fin färg och är knaprigt. Låt rinna av men spara fettet. Stek kålen i baconfettet under omrörning i ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Häll på 1 dl vatten och låt kålen ånga under lock i ca 5 min.
Skär laxen i 4 bitar. Stek den i 1 msk smör runt om i en stekpanna i ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Skär citronen i klyftor.
Blanda ner baconet i kålen och fördela den på tallrikar. Lägg på laxen och toppa med citronklyftor och dill. Servera med kokt potatis.