Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax med asiatisk pesto

Recept på lax i ugn med asiatisk pesto. Rau ram är en ört som påminner om koriander men med en pepprig ton, perfekt till fisk.

Lax med asiatisk pesto
Lax med asiatisk pesto
Lax med asiatisk pesto
Foto: Simon Bajada

Ingredienser

  • 600 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 2salladslökar
  • 1 bitingefära- färsk (25 g)
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 knipparau ram- thaibasilika eller koriander
  • 100 gjordnötter- salta
  • 2 msklime- pressad
  • 0,5 dlsolrosolja- eller jordnötsolja
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ansa och strimla löken. Skala och skär ingefäran i mindre bitar. Kärna ur och strimla chilin. Skala vitlöksklyftan. Repa bladen från örterna.

  2. Mixa lök, ingefära, chili, vitlök, örter, jordnötter, lime, olja och salt till en slät pesto.

  3. Lägg laxen på ett ugnssäkert fat. Bred över peston och tillaga mitt i ugnen tills laxens innertemperatur är 54°, beräkna ca 20 min.

Vad tyckte du om receptet?

Foto och recept: Simon Bajada