Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax med ärthummus och lime

Med tillbehör som ärthummus behövs inga feta såser. Stekt lax kryddad med örtsalt och vitpeppar och fullkornscouscous fulländar denna hälsoriktiga måltid. Ju oftare du byter ut köttet mot fisk, desto bättre.

Lax med ärthummus och lime
Lax med ärthummus och lime
Lax med ärthummus och lime
Wolfgang Kleinschmidt

Stekt lax

  • 400 glaxfilé- i fyra bitar
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tskörtsalt
  • vitpeppar- malen eller svartpeppar

Ärthummus

  • 3 dlgröna ärter
  • 2 dlkikärter- kokta
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- malen

Tillbehör

  • 100 gsockerärter
  • 1 dlgröna ärter
  • 20 gärtskott
  • 4limeklyftor
  • 4 dlfullkornscouscous

Gör så här

  1. Stek laxen i olja på medelvärme. Salta försiktigt samt peppra.

  2. Mixa ärtor, kikärter och vitlök. Droppa i oljan och fortsätt mixa. Salta och peppra.

  3. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ett par minuter.

  4. Koka couscous efter anvisning på paketet.

  5. Servera laxen med ärthummus, ärtor, ärtskott, limeklyftor och fullkornscouscous.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök