Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax med ärter, dill och palsternackscrème

Palsternackscrème passar också utmärkt till kött- och kycklingrätter.

Lax med ärter, dill och palsternackscrèmeLax med ärter, dill och palsternackscrèmeLax med ärter, dill och palsternackscrème
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4lax- bitar utan skinn (à 125 g)
  • 1 tskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Palsternackscrème

  • 400 gpalsternackor
  • 1gul lök
  • 2 dlcrème fraiche- lätt

Ärter

  • 1gul lök
  • 400 gärtor- små, frysta
  • 2 tskolivolja

Garnering

  • 4citronhalvor
  • dillvippor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Pensla laxen med olja. Salta, peppra och lägg den på ett ugnssäkert fat. Tillaga mitt i ugnen 12-15 min.

  2. Palsternackscrème: Skala palsternacka och lök. Skär i mindre bitar och koka mjuka i saltat vatten. Sila bort vätskan och mixa palsternackorna med crème fraiche till en slät puré. Smaka av med salt.

  3. Ärter: Skala och finhacka löken. Fräs lök och ärter i olja. Tillsätt dillen och smaka av med salt.

  4. Lägg upp laxen på tallrikar och garnera med citron och dill. Servera med palsternackscrème och ärter.

Vad tyckte du om receptet?