Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 24g
Protein: 30g
Kolhydrater: 56g
Lax med ananassalsa och grillad gemsallad är snabblagad vardagsmat. Den fruktigt goda ananassalsan passar till allt grillat.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Ananassalsa: Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i små tärningar. Kärna ur och finstrimla chilin. Skala och finhacka löken. Hacka koriandern. Blanda ananas, chili, lök och koriander. Krydda med 1 tsk socker och 2 krm salt.
Skär laxen i två portionsbitar. Skär salladen i fyra klyftor vardera. Pensla lax och sallad med olja och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Grilla laxen ca 2 min på varje sida och salladen ca 30 sekunder på varje sida i en grillpanna.
Servera laxen med ris, sallad och salsa.