Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax med ananassalsa och grillad gemsallad

Lax med ananassalsa och grillad gemsallad är snabblagad vardagsmat. Den fruktigt goda ananassalsan passar till allt grillat.

Lax med ananassalsa och grillad gemsallad
Lax med ananassalsa och grillad gemsallad
Lax med ananassalsa och grillad gemsallad
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 250 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 1,5 dlris- gärna vildrismix
  • 0,5ananas
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 klyftagul lök
  • 1 krukakoriander
  • 2gemsalladshuvuden
  • 1 mskrapsolja
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Ananassalsa: Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i små tärningar. Kärna ur och finstrimla chilin. Skala och finhacka löken. Hacka koriandern. Blanda ananas, chili, lök och koriander. Krydda med 1 tsk socker och 2 krm salt.

  3. Skär laxen i två portionsbitar. Skär salladen i fyra klyftor vardera. Pensla lax och sallad med olja och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Grilla laxen ca 2 min på varje sida och salladen ca 30 sekunder på varje sida i en grillpanna.

  4. Servera laxen med ris, sallad och salsa.

Vad tyckte du om receptet?