Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax i ugn med tomat

Recept på lättlagad lax i ugn med tomat, fänkål, dill och lagrad ost. Hyvla ner fänkålen som blir över i en blandad sallad.

Lax i ugn med tomat
Lax i ugn med tomat
Lax i ugn med tomat
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 4 bitarlaxfilé- skinn- och benfri (à 125 g)
  • 1rödlök
  • 0,5fänkålsstånd
  • 1 burktomater- krossade (400 g)
  • 1 dldill- hackad
  • 50 gost- riven, lagrad  t ex parmesan eller västerbottens
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 800 gpotatis- kokt

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala löken. Skär lök och fänkål i tunna klyftor.

  2. Fräs klyftorna i  1 msk olja i en ugnssäker stekpanna. Häll på tomaterna. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar och sjud  såsen 2–3 min.

  3. Strö över dillen och lägg ner laxbitarna. Krydda laxen med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.  Ringla över 2 msk olja. Strö över osten. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min. Garnera med dill . Servera med  krossad eller pressad potatis.

Vad tyckte du om receptet?