Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 31g
Protein: 35g
Kolhydrater: 41g
Recept på lättlagad lax i ugn med tomat, fänkål, dill och lagrad ost. Hyvla ner fänkålen som blir över i en blandad sallad.
Sätt ugnen på 225°. Skala löken. Skär lök och fänkål i tunna klyftor.
Fräs klyftorna i 1 msk olja i en ugnssäker stekpanna. Häll på tomaterna. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar och sjud såsen 2–3 min.
Strö över dillen och lägg ner laxbitarna. Krydda laxen med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Ringla över 2 msk olja. Strö över osten. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min. Garnera med dill . Servera med krossad eller pressad potatis.