Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lax i ugn med misoglaze serveras med ris, grönsaker, sallad och gärna misodressing. Mirin är en japansk söt vinäger som är vanlig i till exempel teriyaki.
Sätt ugnen på 225°. Lägg laxen i en smord ugnssäker form eller stekpanna av gjutjärn.
Glaze: Kärna ur och strimla chilin. Ansa och strimla salladslöken. Blanda chili, salladslök, miso, olja, ingefära, mirin, socker och sesamfrön. Bred hälften av glazen på laxen.
Tillaga laxen mitt i ugnen tills innertemperaturen är 57°, ca 15 min. Bred på den sparade glazen eller servera den till.
Servera förslagsvis med sallad och ris.