Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax i ugn med misoglaze

Lax i ugn med misoglaze serveras med ris, grönsaker, sallad och gärna misodressing. Mirin är en japansk söt vinäger som är vanlig i till exempel teriyaki.

Lax i ugn med misoglaze
Lax i ugn med misoglaze
Lax i ugn med misoglaze
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 glaxfilé- med skinn
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1salladslök
  • 2 mskmiso- t ex rårismiso
  • 1 mskrapsolja
  • 2 tskingefära- finriven
  • 2 mskmirin (söt matlagningssake)
  • 1 mskrårössocker
  • 2 tsksesamfrön- svarta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg laxen i en smord ugnssäker form eller stekpanna av gjutjärn.

  2. Glaze: Kärna ur och strimla chilin. Ansa och strimla salladslöken. Blanda chili, salladslök, miso, olja, ingefära, mirin, socker och sesamfrön. Bred hälften av glazen på laxen.

  3. Tillaga laxen mitt i ugnen tills innertemperaturen är 57°, ca 15 min. Bred på den sparade glazen eller servera den till.

  4. Servera förslagsvis med sallad och ris.

Vad tyckte du om receptet?