Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smakrikt och krämigt med en len ädelostsmak. Välj gärna en krämig och mild ädelost, till exempel Kvibille. Nektarinerna blir ett piggt och syrligt tillbehör.
Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i stora kuber. Ansa, skölj och skär purjolöken i ca 3 cm stora bitar.
Lägg purjolök, broccoli och gnocchi i en ugnssäker form eller på en plåt. Blanda om med olja och tillaga mitt i ugnen i ca 10 min.
Ta ut formen och lägg laxbitarna runtom. Krydda allt med 1 tsk salt. Smula över osten. Blanda samman crème fraiche, vatten, fond, ½ tsk salt och peppar. Häll såsen runtom.
Tillaga mitt i ugnen i ca 10 min tills fisken är genomlagad.
Halvera, kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Strimla gräslöken. Toppa laxen med nektariner och gräslök och servera.