Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax i ugn med broccoli och citronsmör

Recept på pistaschöverbakad lax med broccoli och citronsmör. Laxen får en knaprig yta av ­nötter, ost och tomater.

Lax i ugn med broccoli och citronsmörLax i ugn med broccoli och citronsmörLax i ugn med broccoli och citronsmör
Recept på pistaschöverbakad lax med broccoli. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 800 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 dlpistaschnötter- skalade, osaltade
  • 125 gmozzarella
  • 2tomater

Broccoli

  • 500 gbroccoli
  • 50 gsmör
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Putsa laxen om det behövs och lägg den i en ugnssäker form. Häll över citronsaften och krydda med salt och peppar.

  2. Grovhacka nötterna. Grovriv osten. Kärna ur och tärna tomaterna. Blanda nötter, ost och tomater och strö det över laxen.

  3. Tillaga laxen mitt i ugnen till en innertemperatur på 50°, beräkna ca 25 min.

  4. Broccoli: Ansa och bryt broccolin i buketter. Skala och skär stjälken i skivor. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner citronsaft och peppar. Låt stå medan laxen är i ugnen.

  5. Förväll broccolin i lättsaltat vatten ca 4 min. Låt rinna av. Blanda broccolin med citronsmöret.

Vad tyckte du om receptet?